Agroturismul este un concept care cuprinde activitatea turistică organizată şi condusă de populaţia locală şi care are la bază o strânsa legatură cu mediul ambiant, natural şi uman. Agroturismul este capabil să valorifice excedentul de cazare existent în gospodăria țărănească prin implicarea turiștilor în viața gospodăriei și furnizarea acestora de servicii şi activități (masă, cazare, interacțiune cu mediul socio-natural) proprii gospodăriei țărănești, fără a-i conturba acesteia specificul.
Se finanţează înfiinţarea sau extinderea unităţilor de cazare şi în mediul rural, precum şi alte activităţi corelate cu activităţile în turism, precum promovarea zonei, obiectivelor turistice, facilităţilor de cazare, sau investiţii în infrastructura conexă, precum centre spa, wellness, piscine, săli fitness.

Există și fonduri mult mai grandioase pentru investiţii de anvergură în infrastructura de turism, şi în mediul urban, şi în mediul rural. Se finanţează renovarea, modernizarea, extinderea, sau înfiinţarea de noi obiective turistice, mai ales prin valorificarea resurselor naturale.

Important

PRIN UNITĂŢI DE CAZARE SE ÎNŢELEGE: PENSIUNI, VILE, CABANE TURISTICE, BUNGALOW-URI,  CAMPINGURI, CĂSUŢE
PENTRU INVESTIŢII ÎN INFRASTRUCTURA DE TURISM SE FINANŢEAZĂ PROIECTE DE AMPLOARE: CENTRE WELLNESS, CENTRE SPA, PARCURI DE DISTRACŢIE, COMPLEX TURISTIC BALNEAR,  COMPLEX PENTRU SCHIAT, ETC.

Apeluri de proiecte / Ştiri

Arhivă